HACCP dla Ciebie na gościnnych występach. Prelekcja na Gastro Meeting 2017.
28 listopada miałam niezwykłą przyjemność wystąpić ze swoją prelekcją na temat prawa żywnościowego na Gastro Meetingu z Hotelu Double Tree by Hilton. Była nas dwunastka (bynajmniej nie parszywa). Świetni ludzie, ciekawe wystąpienia, darmowa wiedza! Tylko brać!
Jeżeli chcecie zapisać się na kolejne spotkanie Gastro Meetingu zapraszam na stronę o TUTAJ.
Wszystkie zdjęcia pochodzą z facebooka Gastro Meeting, który znajduje się TUTAJ
28 listopada miałam przyjemność przedstawić kilka słów (a w sumie to na początku wydukać z siebie) na temat prawa żywnościowego. Temat lekki, wdzięczny i przyjemny (jak dla kogo).
Mówiłam na temat zapowiadania się czy też nie zapowiadania się Sanepidu na kontrole. Była mowa o mandatach oraz książeczkach Sandinowskich.
Po prelekcji padło kilka pytań dotyczących dróg brudnych i czystych. Wysokości kar i tego czy kapustę kiszoną można przechowywać w pomieszczeniu obróbki brudnej (nie można).
Bardzo dziękuję wszystkim słuchaczom, dziękuję za pytania (szczególne podziękowania dla Pana od tej kapusty kiszonej). Dziękuję moim klientom, którzy podeszli do mnie i mieliśmy okazję poznać się osobiście- to bardzo miłe, kiedy głos z telefonu zostaje dopasowany do twarzy!
A teraz, co się działo 28 listopada??
Występów było 12.
A kilka z nich szczególnie mi się spodobało.
Pani Edyta Duchowska (Radca Prawny), mówiła na temat umów najmu lokalu, kruczków prawnych , na temat podwyższenia czynszy i wielu innych ciekawych tematach. W skrócie- jak się nie wkopać na „dzień dobry”.
Grzegorz Aksamit (Stava) opowiedział na temat dowozu posiłków do klienta. Wykalkulował ile kosztuje dojazd, utrzymanie auta i kierowcy, oraz podał ciekawe, alternatywne rozwiązanie- czyli kuriera dla restauracji. Zajrzyjcie do Stavy- warto!
Wiktor Paprocki opowiedział o swojej „tajnej” restauracji. Miejscu, gdzie gotuje wyłącznie dla indywidualnego klienta. Restaurację stworzył w domu na wsi (z drobnymi przeszkodami Sanepidu). I to nie da się tam wejść bez zapowiedzi. Wiktor wraz z przesympatyczną żoną mnie urzekli! Ja nie, wiem jak reszta ale ja się czuję zaproszona do Moss Restaurant. Strona facebooka TUTAJ
Pan Maciej Straus (moim zdaniem wygrany tego spotkania) opowiedział o kryzysie marki restauracyjnej. O tym jak ratować swój wizerunek w mediach społecznościowych i jak przewidzieć sytuacje kryzysowe. Oj, warto było posłuchać!
No i oczywiście Natalia Krępa– dziewczyna od HACCPów, opowiedziała jak okiełznać HACCP i pokazała, że HACCP nie jest trudny.
Poza tym w czasie całego spotkania trwały targi gastronomiczne oraz Business Speed Dating czyli wymiana kontaktów między dostawcami, a klientami.
Zapraszam na kolejną edycję Gastro Meeting już w maju 2018 r.
Zajrzyj na mojego Facebooka TUTAJ
Pozdrawiam
Ania
Materiały zawarte na niniejszej stronie mogą być wykorzystywane lub rozpowszechniane jedynie w celach informacyjnych oraz wyłącznie z notą o prawach autorskich oraz ze wskazaniem źródła informacji.
Powiązane wpisy
Cześć!
Mam na imię Ania.
Przez 7 lat byłam pracownikiem Inspekcji Sanitarnej. W styczniu 2015 r postanowiłam zostać freelancerem- teraz pomagam (a nie przeszkadzam) ludziom, którzy chcą otworzyć własny lokal gastronomiczny, sklep, kawiarnię i wszystko to, co jest związane z żywnością.
Pomagam przy tworzeniu lokali, tworzę pisma urzędowe, tworzę dokumentację HACCP, GHP-GMP oraz szkolę.
Założyłam bloga, żeby pomagać, dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem. Jeżeli masz pytanie- zadaj je w komentarzu lub formularzu kontaktowym. Śledź mnie na fb.
Miłego czytania.
Kategorie
- barwniki spożywcze (1)
- Bez kategorii (10)
- Bezpieczne temperatury (2)
- BHP gastronomia (6)
- gastro kurier (1)
- Gastronomia (17)
- GHP-GMP (27)
- HACCP (74)
- Bar (2)
- Bistro (3)
- Blok Żywieniowy (3)
- Przedszkole (3)
- Żłobek (2)
- Bubble gofry (1)
- burgerownia (2)
- candy bar (1)
- Catering (6)
- Ciastkarnia (8)
- Cukiernia (14)
- Delikatesy (1)
- Dieta pudełkowa (4)
- fast-food (3)
- Food truck (3)
- Gofry (1)
- kanapkowania (3)
- Kawiarnia (7)
- Kebab (2)
- Klubokawiarnia (2)
- kocia kawiarnia (1)
- kombucha (1)
- Lodziarnia (10)
- Mała gastronomia (11)
- Naleśnikarnia (1)
- Namiot gastronomiczny (2)
- Obieralnia warzyw i owoców (2)
- Pączki (3)
- Palarnia kawy (2)
- Pieczenie w domu (7)
- Piekarnia domowa (6)
- Piernikarnia (5)
- Pizzeria (4)
- Pracownia tortów (7)
- Produkcja czekolady (4)
- Produkcja domowa (8)
- Produkcja lodów (3)
- Produkcja słodyczy (4)
- Produkcja żywności (21)
- Pub (2)
- Restauracja (7)
- Ruchomy punkt gastronomiczny (4)
- Sala zabaw (1)
- Sklep (2)
- Sklep EKO (2)
- slow food (1)
- Sprzedaż lodów (6)
- Street food (1)
- Szkoła (1)
- Torty artystyczne (1)
- HACCP agroturystyka (1)
- HACCP candy-bar (słodki stół) (1)
- HACCP COVID (2)
- HACCP imprezy zamknięte (2)
- HACCP kuchnia (1)
- HACCP mała gastronomia (3)
- HACCP pierogarnia (1)
- kombucha (1)
- Materiały do kontaktu z żywością (1)
- Obróbka wstępna (11)
- Odpady (5)
- Orzeczenia do celów sanitarno-epidemiologicznych (1)
- Postępowanie z jajami (9)
- Prawo żywnościowe (1)
- Projekt technologiczny (2)
- Rozdział czasowy (5)
- SANEPID (26)
- Badania sanepidowskie (2)
- Kontrola (9)
- Książeczki sanepidowskie (1)
- Lodziarnia (3)
- Mandat (1)
- Sprzęt gastronomiczny (2)
- Środek transportu żywności (6)
- Szkolenie HACCP (2)
- Szkolenie HACCP GHP-GMP (1)
- Szkolenie sanitarne (2)
- Toaleta (2)
- Zatrucie pokarmowe (2)
- Żywność (23)