Miałam przyjemność podzielić się swoją wiedzą w dwóch artykułach w magazynie „Mój żłobek, moje przedszkole” na temat prowadzenia bloku żywieniowego typu zamkniętego w placówkach oświatowych. O czym pisałam?

W grudniowym numerze „Mój żłobek, moje przedszkole” pojawiły się dwa artykułu mojego autorstwa (i współautorstwa).

Strona internetowa „Mój żłobek, moje przedszkole” znajduje się TUTAJ

Na stronie są dostępne poprzednie wydania magazynu! Jest co poczytać. Jest tez sporo przydatnych informacji z rożnych dziedzin, jest też forum dla zainteresowanych.

a strona facebooka jest TUTAJ

KUCHENNE SPRAWY

Jako właściciele placówki z blokiem żywieniowym typu zamkniętego, musicie pamiętać o przechowywaniu próbek żywnościowych. Również jeżeli korzystacie z usług cateringowych, takie próbki muszą być przechowywane. W umowie należny wyrazie zaznaczyć, kto takie próbki przechowuje (catering, czy placówka)? Za brak przechowywania próbek grozi mandat. Jaka powinna być objętość próbki i le dni powinna być przechowana? Zapraszam do artykułu!

Korzystając z usług cateringu, musimy pamiętać również o pomiarze temperatur dostarczanych posiłków i prowadzeniu zapisów z tym związanych.

Jak powinny wyglądać zapisy? Jakie temperatury są temperaturami bezpiecznymi?

Zapraszam do magazynu! 😉

„Mój żłobek, moje przedszkole”

 

W drugim artykule dzieliłam się wiedza na temat orzeczeń co celów sanitarno-epidemiologicznych czy też książeczek sanepidowskich. O tym piszę również na moim blogu o TUTAJ

„Mój żłobek, moje przedszkole”

 

Jeżeli masz jakieś pytania śmiało napisz w komentarzu lub skontaktuj się ze mną- rozwiążę Twój problem.

Cieszę się, że mogłam pomóc. Chodź na mojego Facebooka o tutaj

Pozdrawiam

Ania

 

Materiały zawarte na niniejszej stronie mogą być wykorzystywane lub rozpowszechniane jedynie w celach informacyjnych oraz wyłącznie z notą o prawach autorskich oraz ze wskazaniem źródła informacji.